QA Manager Food

QA manager: werkzaamheden, kennis en vaardigheden

Werken als QA manager? De Quality Assurance manager heeft als Kwaliteitsmanager een belangrijke rol binnen organisaties.

Zoek je een vacature als QA Manager in de food sector of aanverwante sectoren en heb je een achtergrond op het gebied van levensmiddelentechnologie? In de functie van Kwaliteitsmanager ga je onder meer over de kwaliteit van levensmiddelen, over voedselveiligheid en HACCP. Ook ben je bekend met wijzigingen in ingrediënten declaraties naar aanleiding van de ontwikkeling van nieuwe recepten. Je functie omvat het managen en verbeteren van productieprocessen, zodat het eindproduct kan voldoen aan de strenge eisen die nodig zijn.

Waar zorg je voor in de functie van QA manager?
Een Quality Assurance Manager is in het Nederlands een Kwaliteitsmanager. De Nederlandse voedingsmiddelenbranche is behoorlijk internationaal gericht, vandaar dat de Engelse term QA Manager steeds vaker gebruikt wordt. Ben je Quality Assurance manager food, dan houd je je bezig met het opstellen en bewaken van het kwaliteitsbeleid. Je zorgt ervoor dat de kwaliteit van de productie van levensmiddelen gewaarborgd wordt. Efficiëntie op het gebied van de kosten en tegelijkertijd voldoen aan de richtlijnen van de voedselveiligheid en hygiëne zijn belangrijk in deze functie. Het is daarom van belang dat je als Kwaliteitsmanager oplossingsgericht en stabiel bent en zaken creatief kan oplossen.

De kennis en vaardigheden van de Kwaliteitsmanager
In de meeste gevallen vragen bedrijven voor deze functie minimaal een HBO-opleiding op het gebied van voedsel, zoals levensmiddelentechnologie. Ook Food en Business is een achtergrond die passend kan zijn. Gaat het om een baan bij een bedrijf uit de voedingsmiddelenindustrie waar specificatiebeheer en etikettering belangrijke kenmerken zijn, dan vormt een opleiding op het gebied van voeding en diëtetiek een goede achtergrond. Ook ingrediënten declaraties en het organiseren van een audit zijn aspecten van je vakgebied. De producenten uit de voedingsmiddelenindustrie willen voldoen aan normen als IFS (International Food Standard) en FSSC (Food Safety System Certification) om producten te kunnen leveren. Daarnaast zijn veel bedrijven BRC gecertificeerd.

Als kwaliteitsmanager volg je vaak cursussen die betrekking hebben op de geldende eisen, zoals trainingen op het gebied van ISO certificering en HACCP. Voor wat betreft je sociale vaardigheden is het in deze functie belangrijk om communicatief en sociaal vaardig te zijn, aangezien je veel in contact bent met de verschillende afdelingen van het bedrijf. Hier creëer je draagvlak voor je beleid. Ook het behandelen van klachten en uitvoeren van verbeterprojecten behoren tot je taken.

Vacature QA manager levensmiddelen
Hoewel je een manager genoemd wordt en vaak een MT-functie hebt, heb je in deze functie niet per se een leidinggevende rol. Bij grotere bedrijven is er vaak een team met meerdere medewerkers dat voor de kwaliteit verantwoordelijk is. Niet-leidinggevende functies hebben soms ook de naam QA officer. Er zijn regelmatig interessante QA vacatures voor Quality Managers op het terrein van levensmiddelentechnologie. Kwaliteitsbewustzijn en kennis van bovengenoemde zaken als hygiëne, certificering en audit zijn voor de QA manager van belang. Heb je interesse in een vacature of vragen over het salaris, neem dan gerust contact met ons op!

Klik hier voor alle kwaliteit vacatures!
Contact
Kasteellaan 33
5932AE Tegelen

077-3557245

info@greenpeoplerecruitment.com

Volg ons

certificate
OTYS Recruiting Technology
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.