Waarom solliciteren via een bureau jou echt kan helpen

Tijdens je zoektocht naar een nieuwe uitdaging kom je vacatures tegen in alle vormen en maten. In veel gevallen kom je hier de naam van de opdrachtgever of organisatie tegen, maar je zult ook vaak van een recruitment bureau voorbij zien komen. In dit geval kan het mogelijk zijn dat er geen naam van de organisatie wordt genoemd. Ondanks dat je natuurlijk wilt weten bij welke organisatie je solliciteert, brengt solliciteren op deze vacatures veel voordelen met zich mee. Wil jij weten waarom? Lees dan snel verder!

Een van de redenen dat vacatures soms anoniem worden uitgezet is om onrust binnen de organisatie van de opdrachtgever te voorkomen. Het kan zo zijn dat er een persoon in de organisatie vertrekt, maar dat dit nog niet intern bekend is. Zo kan de procedure gestart worden zonder dat er onrust ontstaat. Ook kan het zo zijn dat er meerdere bureaus dezelfde vacature proberen in te vullen en er daarom op anonieme basis gewerkt wordt. Hoe dan ook, solliciteren via een bureau, zoals Green People Recruitment, brengt voordelen met zich mee. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

1. Je weet precies wat je kunt verwachten

We proberen altijd een realistisch beeld te vormen van de organisatie waar jij solliciteert. Voordat wij een vacature op onze website plaatsen hebben wij persoonlijk kennis gemaakt met bijvoorbeeld de HR-manager en/of eigenaar van de organisatie. Dit betekent altijd een bedrijfsbezoek waar wij zelf ook de sfeer op de bedrijfsvloer kunnen ervaren. Hier bespreken we niet alleen de hard-skills die nodig zijn voor de job maar schetsen we ook een profiel dat past bij de collega’s. Wanneer jij door ons voorgesteld wordt bij de organisatie zijn wij er zeker van dat het helemaal bij je past!

2. De perfecte voorbereiding voor je sollicitatie

Als je op een van onze vacatures reageert zullen wij je uitnodigingen voor een intakegesprek. In dit gesprek maak je kennis met een van onze consultants die bekend is met de organisatie van de opdrachtgever. In het gesprek bespreken we jouw wensen en zal de consultant beoordelen of jouw persoonlijkheid, competenties en motivatie past binnen het profiel dat geschetst is. Als we er samen van overtuigd zijn dat dit een match is, stellen wij je graag voor aan onze opdrachtgever. We helpen je ook om je goed voorbereid op gesprek te laten gaan. Zo zorgen we er samen voor dat jij jezelf het beste presenteert en je niet voor verrassingen komt te staan.

3. Altijd meerdere vacatures die bij je passen!

Green People Recruitment is recruitment partner voor heel veel bedrijven actief in de agri food. Solliciteren op een functie of open inschrijven loont zich altijd. Als blijkt dat jouw profiel niet perfect matcht met een openstaande functie, zullen we altijd met je verder kijken voor andere mogelijkheden om zo je kansen op de perfecte baan te vergroten!

4. We doen het samen

Tot slot is de consultant jouw sparringpartner. In de voorbereiding op het gesprek kun je het grootste deel van je onzekerheden wegnemen door het voor te leggen aan je consultant. Zo weet jij al met wat voor persoon je gaat zitten tijdens je sollicitatie. Ook kun je twijfels over een de vacature bespreken zonder dat deze signalen bij de opdrachtgever terecht komen. Daarbij kun je ook bij de consultant terecht voor advies over de reële salariseis en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Heb jij interesse in een van de vacatures op onze website? Of wil je je vrijblijvend aanmelden in ons kandidatenregister? Wij helpen je graag verder! Je kunt ons bereiken door te mailen naar info@greenpeoplerecruitment.com of via de contactgegevens die vermeld staan bij de vacature!

Inschrijven als kandidaat

Ben jij op zoek naar een leuke baan binnen een van onze sectoren? Schrijf je dan nu in, zodat wij voor jou op zoek kunnen naar een passende baan!


Direct inschrijven  Volg ons op LinkedIn 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief 

Interesse?

Wil jij samenwerken met Green People Recruitment? Bekijk onze diensten of neem contact met ons op!

Meest recente vacatures
inWeert
inOmgeving Venlo/Roermond
inOmgeving Den Bosch
Alle vacatures
Contact
Groethofstraat 111
5916 PA Venlo
077-3557245

info@greenpeoplerecruitment.com

Volg ons

certificate
OTYS Recruiting Technology
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.