Teeltspecialist

Teeltspecialist: dit zijn de taken en verantwoordelijkheden

Aan de slag als Teeltspecialist? Met jouw kennis van tuinbouw, bodemgezondheid en gewasbescherming zoek je steeds naar verbetering.

Als Teeltspecialist houd je je bezig met een gezonde teelt van de planten op een kwekerij. Je bent verantwoordelijk voor een gezond en mooi gewas, wat betekent dat je ervoor zorgt dat de groente, het fruit of de planten van een bedrijf onder de ideale omstandigheden in de kas of in vollegrond kunnen groeien.

Wat zijn de taken van de Teeltspecialist?
Je voert vollegrond teelt of teeltwerkzaamheden in kassen of tunnels uit voor klanten en je regelt hierbij alle teelt-technische aspecten van de gewassen. Je draagt zorg voor de bescherming van het gewas op biologisch en chemisch vlak en maakt zelfstandig een plan ten aanzien van gewasbescherming en bemesting. In deze functie geef je leiding aan medewerkers van de kwekerij, je geeft begeleiding en zorgt voor de benodigde uitleg aan het personeel. Daarnaast communiceer je ook regelmatig met klanten over hun wensen, doelen en teeltstrategieën.

Verder ben je in staat om pro-actief te handelen als het gaat om bodem en groenteteelt, fruitteelt, sierteelt en kruidenteelt. Je gaat graag de uitdaging aan om de ontwikkeling van producten in een kas of in open grond voortdurend te verbeteren. Oog voor de ontwikkeling van de producten, maar ook voor de ontwikkeling van de medewerkers zijn hierbij belangrijk. 

Je opleiding en vaardigheden: wat wordt er van je gevraagd?
Voor deze functie heb je minimaal een MBO-opleiding nodig, zoals MtuS of MAS. Ook met een opleiding op het gebied van Toegepaste biologie kan je solliciteren als Teelt Specialist. Daarnaast ben je in het bezit van een geldige spuitlicentie. Je wordt geacht een ruime kennis en ervaring te hebben met de zorg voor een gezond gewas in bijvoorbeeld de sierteelt, groenteteelt, fruitteelt of kruidenteelt. Je hebt veel kennis van gewasbescherming, tuinbouw en glastuinbouw. Je bent ten slotte organisatorisch sterk en kan goed plannen en organiseren.

In deze functie houd je je bezig met het opkweken en controleren van het plantmateriaal. Je stelt het watersysteem en bemestingsysteem in en voert de controles uit van groente, fruit of andere gewassen. Nauwkeurig en efficiënt werken is hierbij belangrijk, waarbij het ook regelmatig nodig is dat je bestand bent tegen tijdsdruk. Een goede beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk, zijn vereist voor deze functie. Moderne computerprogramma’s als Word en Excel beheers je eveneens uitstekend.

Vacatures voor een Teelt-specialist
Als Teelt-specialist heb je een functie met veel uitdagingen en zelfstandigheid en krijg je de mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen. Je bent behalve zelfstandig ook een echte teamspeler, een organisator en je hebt een relevante MBO- of HBO-opleiding. Heb je daarnaast ook een spuitlicentie en de benodigde kennis op het gebied van bescherming van gewassen? Wij kunnen je dan helpen met vacatures voor specialisten in de tuinbouw die gevoel en passie hebben voor hun vak.

Ben je geïnteresseerd in een vacature voor een Teeltspecialist glastuinbouw, een vacature voor een Teeltspecialist biologisch of heb je vragen over de mogelijkheden en arbeidsvoorwaarden van een functie, neem dan snel contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Klik hier voor alle tuinbouw vacatures!
Meest recente vacatures
inDeurne
inLierop
Alle vacatures
Contact
Kasteellaan 33
5932AE Tegelen

077-3557245

info@greenpeoplerecruitment.com

Volg ons

certificate
OTYS Recruiting Technology
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.