Solliciteren via Skype: hoe doe ik dat?

Online sollicitatiegesprekken via Skype of videoconferencing komen anno 2019 steeds vaker voor. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij zo’n videogesprek? Onze recruiters geven je deze tips:


1. Dress for success
Kleed je hetzelfde als dat je naar een normaal sollicitatiegesprek zou doen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de functie naar waar je solliciteert, maar probeer een verzorgde indruk achter te laten. Het is ook niet aangeraden om alleen je bovenlijf aan te kleden, zo voorkom je gênante situaties wanneer je halverwege het gesprek moet opstaan.


2. Zorg voor een professionele setting
Recruiters maken vaak gebruik van een leeg kantoor om zo ongestoord te werk te kunnen gaan en een professionele setting te creëren. Heb jij geen kantoor tot je beschikking? Geen probleem, zoek een ruimte met een effen of neutrale achtergrond waar je zonder afleiding (kinderen, huisdieren, etc.) kunt werken. Ga op een vaste stoel zitten in plaats van een bureaustoel om draaien te voorkomen. Ook is het verstandig van tevoren te testen hoe je op de camera staat en klinkt voor het gesprek begint!


3. Alles binnen handbereik
Zorg ervoor dat je de juiste documenten en aantekeningen binnen handbereik hebt. Zo is het handig om je CV uit te printen omdat de kans groot is dat je hier een vraag over krijgt. Een glas water neerzetten om af en toe een slokje te nemen kan ook fijn zijn. Eten tijdens het sollicitatiegesprek is een echte no-go.


4. Technische problemen
Natuurlijk zijn sommige technische problemen niet te voorkomen. Toch kun je een paar dingen doen om het gesprek vloeiender te laten verlopen. Door af en toe instemmend te knikken of ‘ja’ te zeggen laat je je gesprekspartner weten dat je hem/haar goed kunt volgen. Ook is het verstandig om niet al te snel te praten.


5. Laatste tips
Hier nog een paar laatste zaken om op te letten:
• Kijk naar je gebruikersnaam. Deze naam is het eerste wat de recruiter ziet: is het professioneel?
• Kijk af en toe in de camera. Dit is de manier om oogcontact te maken met je gesprekspartner.
• Sluit alle andere programma’s op je computer of laptop, dit voorkomt afleiding.
• Vergeet niet te lachen!

Inschrijven als kandidaat

Ben jij op zoek naar een leuke baan binnen een van onze sectoren? Schrijf je dan nu in, zodat wij voor jou op zoek kunnen naar een passende baan!


Direct inschrijven  Volg ons op LinkedIn 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief 

Interesse?

Wil jij samenwerken met Green People Recruitment? Bekijk onze diensten of neem contact met ons op!

Contact
Groethofstraat 111
5916 PA Venlo
077-3557245

info@greenpeoplerecruitment.com

Volg ons

certificate
OTYS Recruiting Technology
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.