Inloggen
Info

De werkdag van een Recruitment Consultant, met Perrin Aarts

Wat doet een recruitment consultant bij een in de agro- en foodsector gespecialiseerd werving- en selectiebureau? Om jullie hier een beeld van te geven lopen we een dag mee met Perrin Aarts, één van onze consultants.

De dag begint met een glaasje water, want pas om 9:30 uur is het koffietijd. Deze gewoonte krijgen we er hier niet meer uit! Vervolgens duikt Perrin de mail in. Heeft die ene klant al gereageerd op het samenwerkingsvoorstel en heeft die kandidaat al zijn cv gestuurd?

Vervolgens gaat de deurbel. De kandidaat met wie een intakegesprek gepland staat is er. Na gesetteld te zijn in één van onze spreekkamers, stelt Perrin de juiste vragen om de kandidaat enthousiast te maken voor een nieuwe positie bij één van onze klanten. Na het intakegesprek wordt direct het intakeverslag geschreven en verstuurd naar de klant.

Nu is het tijd voor de lunch! Aangezien het vrijdag is, wordt er voor een gezamenlijke lunch met alle collega’s gezorgd. Het hele pand ruikt al naar de heerlijke zelfgemaakte soep en stokbrood. Natuurlijk moet er een gezonde balans zijn, dus wordt er na de lunch een wandeling gemaakt in de mooie omgeving van de Kasteellaan.

Na de afterlunchdip verslagen te hebben, gaat Perrin de kandidaten bellen die ondertussen op zijn LinkedIn berichten gereageerd hebben. Na een tweetal nieuwe intakegesprekken gepland te hebben, is het tijd om samen met Vera een presentatie voor te bereiden. Na het weekend staat er namelijk een afspraak bij een potentiële klant gepland en een goede voorbereiding is het halve werk. 

Aan het eind van de middag, wanneer het weekend voor de deur staat, belt Perrin nog snel met een klant die een vervolggesprek met een voorgestelde kandidaat wil inplannen. Na dit gesprek volgt een salarisvoorstel, dus is het voor ons extra belangrijk om dit goed af te ronden.

Bijna tijd voor het weekend, maar niet zonder de collega’s over hun weekendplannen te hebben gesproken. Renée heeft weer repetitie van de fanfare en Sjors gaat uiteten met zijn vrienden, wat een gezellige avond belooft te worden!  Zelf gaat Perrin met zijn motor en een goede vriend een stuk rondtoeren. Volledig opgeladen gaat hij ‘s maandags weer aan de slag om met Vera die nieuwe klant binnen te halen.



Word jij hier enthousiast van? Dan zoeken wij jou! We zijn namelijk nog op zoek naar versterking voor ons team! 

Kijk op onze "Werken bij" pagina voor de openstaande vacatures

Green People Recruitment B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.