Inloggen
Nieuws

Meet the team: Consultant Duurzaamheid Rick

In deze blog stellen we je graag voor aan Rick van der Coelen, onze nieuwe collega. Na een carrière in de evenementenbranche, heeft Rick de overstap gemaakt naar de werving & selectie. We blikken terug op zijn eerste maanden bij ons en leren Rick beter kennen, zowel zijn professionele ambities als zijn persoonlijke drijfveren. 

Wil je jezelf even kort voorstellen? 
Ik ben 40 jaar oud en woon in Venlo met mijn vriendin Maartje en onze twee kinderen, Brent en Floor. Na mijn studie Sport, Economie en Communicatie in Tilburg, heb ik 15 jaar lang met veel plezier in de evenementenbranche gewerkt. Vorig jaar november besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging, zo begon mijn avontuur bij Green People Recruitment als Consultant Duurzaamheid.

Waar houd jij je dagelijks mee bezig bij Green People Recruitment? 
Als Consultant Duurzaamheid ben ik verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van dit label binnen ons bedrijf. Dit houdt in dat ik op zoek ga naar bedrijven binnen de duurzaamheidssector en probeer relevante vacatures voor hen te vervullen. Daarnaast werk ik ook mee aan vacatures in andere sectoren waarin wij actief zijn. 

Hoe ben je bij Green People Recruitment terechtgekomen?  
Via Jos van Kleef, één van de directeuren, met wie ik een connectie had vanuit mijn tijd bij Stichting Venloop. Een vacature bij een van zijn andere bedrijven leidde uiteindelijk naar mijn huidige rol.

Wat maakt jouw werk zo leuk?  
De variatie in mijn werkzaamheden, van het vinden van de juiste kandidaten tot het voeren van intakegesprekken, het schrijven van vacatureteksten en het benaderen van potentiële klanten, maakt elke dag interessant. Een voorstel dat leidt tot een eerste gesprek of uiteindelijk een plaatsing smaakt altijd naar meer.

Waarom heb je eventmanagement ingeruild voor werving & selectie?  
Na 15 jaar bij Stichting Venloop voelde ik de behoefte aan een nieuwe uitdaging. De overstap naar werving & selectie was onverwacht, maar soms komen dingen anders bij elkaar dan hoe je van tevoren verwacht.

Duurzaamheid past dit ook in je eigen leven? 
Duurzaam bezig zijn kan al heel laagdrempelig door je bewust te zijn van allerlei kleine dingen in huis. Ik probeer bijvoorbeeld bewust om te gaan met energiegebruik, heb zonnepanelen geïnstalleerd en probeer regelmatig te fietsen naar mijn werk, al is er nog ruimte voor verbetering.

Wat is jouw favoriete dag van de week?  
Goede vraag! Dan moet ik toch voor de zaterdag gaan. Het begint vaak met de voetbalwedstrijd van mijn zoon, waar ik als trainer bij betrokken ben, gevolgd door quality time met het gezin. In de middag laten we namelijk de agenda vaak open; soms trekken we eropuit met het gezin, of we blijven thuis om samen iets gezelligs te doen of ik neem de tijd om uitgebreid te koken. Zaterdagavond is variabel: soms staan er feestjes op de planning, andere keren genieten we van een goede serie of film. En een bonus van de zaterdag is natuurlijk nóg een vrije dag in het vooruitzicht! 

Hoe zou jij de bedrijfscultuur van Green People Recruitment omschrijven?  
De bedrijfscultuur is open en prettig, waar hard werken en humor samengaan. De communicatielijnen zijn kort en de directie heeft veel aandacht voor de ontwikkeling van alle werknemers. 

Wordt er nog wel eens iets leuks georganiseerd?  
Zeker, samen met de andere bedrijven in het bedrijfspand is er een personeelsvereniging die enkele keren per jaar leuke activiteiten organiseert. Zo zijn we op Vastelaovend-vrijdag de stad ingegaan om samen te eten en Vastelaovend te vieren, een traditioneel feest hier in de regio. Elke vrijdagmiddag neemt één van de bedrijven de taak op zich om een lunch te verzorgen, wat altijd een goed moment is om even te ontspannen en bij te praten. En dan zijn er nog de "onofficiële" vrijdagmiddagborrels, die over het algemeen goed aanslaan. 

Hoe zie jij je toekomst?
Ik ben geen persoon die een carrièrepad voor zichzelf uitstippelt, maar leef vooral in het hier en nu. In de komende jaren wil ik mezelf verder ontwikkelen in dit vak en het duurzaamheidslabel binnen GPR verder opbouwen. 

 

Bekijk hier onze duurzaamheid vacatures

 

Green People Recruitment B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.