Inloggen
Info

De werkweek van een Consultant Veehouderij

Wil jij graag weten hoe een week als consultant eruitziet? Dan hebben wij goed nieuws! In deze blog neemt onze consultant je namelijk mee in een werkweek als Consultant Veehouderij. Benieuwd naar alle ins en outs? Lees dan snel verder!

Verschil tussen een Recruiter en Consultant
"Allereerst leg ik jullie het verschil uit tussen een Recruiter en een Consultant. Als Consultant Veehouderij heb ik de verantwoordelijkheid over alle vacatures binnen de afdeling veehouderij. Mijn taak is om nauw contact te onderhouden met onze klanten en hun behoeften te begrijpen, zodat we de perfecte kandidaat voor hen kunnen vinden. Terwijl de recruiters zich focussen op het zoeken en spreken van kandidaten, zorg ik ervoor dat zowel de klant als kandidaat tevreden zijn met het resultaat. Bij ons gaat het niet alleen om het invullen van vacatures, maar ook om het bouwen van duurzame relaties met onze klanten en kandidaten.

Maandag 
Ons team van recruiters en consultants is altijd in de weer om de beste kandidaten te vinden. Tijdens het weekend krijgen we vaak veel reacties op onze Inmails, berichten die we via LinkedIn sturen. Zodra maandagochtend aanbreekt, sta ik klaar om deze reacties te lezen en te beantwoorden. Ik kan niet wachten om alle veelbelovende kandidaten te spreken! Mijn prioriteit op maandag is het inplannen van intakegesprekken en het reageren op de Inmails. In de middag neem ik de tijd voor een intakegesprek met een kandidaat die perfect lijkt te passen bij onze klant. Als alles goed gaat, schrijf ik dezelfde dag nog een voorstel uit. Tussendoor bel ik druk met klanten en kandidaten over lopende procedures. De dag sluit ik af met het maken van een lijstje met alle belangrijke zaken die nog lopen. Op naar een succesvolle week!

Dinsdag 
De dinsdag starten we met een sectorvergadering waarbij elk team zijn specifieke disciplines bespreekt. Zo zit ons Tuinbouw & Veehouderij Team elke dinsdag samen om de lopende procedures en openstaande vacatures door te nemen. Na deze vergadering duiken we in onze databanken en met een aantal slimme zoekwoorden kunnen we de juiste kandidaten vinden voor onze klanten. Als we een geschikte kandidaat vinden, sturen we een persoonlijk bericht om hem of haar enthousiast te maken voor de vacature. In de middag hebben we een korte meeting met het hele bedrijf, zo blijven we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. De rest van de middag blijf ik actief op zoek naar geschikte kandidaten voor onze klanten.

Woensdag/ Donderdag
Op woensdag en donderdagochtend staat mijn agenda vol met intakegesprekken met kandidaten. Één kandidaat blijkt helaas niet geschikt voor de functie waarvoor ik op zoek ben, maar ik laat me niet ontmoedigen. Ik zie potentie in deze kandidaat en denk dat hij/zij wel zou passen bij een vacature van een collega. Samen met mijn collega bespreken we alle informatie en komen tot de conclusie dat het een perfecte match is. Op deze manier kan de kandidaat toch voorgesteld worden bij een ander bedrijf.

Op donderdagmiddag ga ik naar een nieuwe klant die een interessante vacature heeft. Ik heb een afspraak met de HR Manager en de Teamleider om hun wensen en eisen voor de functie te bespreken en meer over het bedrijf te leren kennen. Vervolgens verwerk ik de verkregen informatie in een duidelijk verslag, zodat we de juiste kandidaten kunnen vinden en een perfecte match kunnen maken voor deze vacature.

Vrijdag 
Op vrijdagochtend ga ik vol energie aan de slag met het plaatsen van de vacature die ik donderdag besproken heb. Samen met onze Marketeer zorg ik ervoor dat de teksten en content perfect aansluiten bij de functie en het bedrijf. Terwijl de sollicitaties binnenstromen, kijk ik ook in mijn eigen kandidatenbestand of er al iemand geschikt zou kunnen zijn voor deze functie."

Na een drukke ochtend is het tijd om te genieten van een heerlijke gezamenlijke lunch met de andere bedrijven in ons pand. Deze week worden we verwend met een salade, verzorgd door één van onze collega's. Na de lunch bel ik onze klanten om te horen hoe de gesprekken met de kandidaten zijn verlopen en of ze verder willen met hen. We plannen eventuele vervolgafspraken in en zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt. En voordat ik het weet, is het alweer bijna tijd voor het weekend. Ik ben nog even druk bezig met het benaderen van de laatste paar kandidaten, zodat ik in het weekend weer genoeg reacties kan verwachten."

Lunch

Heeft onze blog over een week als consultant jouw interesse gewekt en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden binnen ons bedrijf? Neem dan snel een kijkje bij onze interne vacatures en ontdek welke uitdagingen op jou wachten.

Bekijk hier onze interne vacatures