Inloggen
Info

Interview met Saar: Foodie, Bierbrouwer en Recruiter

In deze blog maak je kennis met Saar Gansner, sinds juli bij ons werkzaam als Recruiter Food.

Kun je iets meer over jezelf vertellen? 
Mijn naam is Saar en ik ben 25 jaar oud. Ik woon in Venlo en heb onlangs mijn opleiding Food Innovation aan de HAS Green Academy met succes afgerond. Tijdens deze studie heb ik een brede kennis opgedaan binnen de voedselindustrie, waar verschillende onderwerpen uitgebreid behandeld werden. Dit varieerde van productkennis en voedselherkomst tot concept- en productontwikkeling, en van voedselkwaliteit tot verpakkingsontwerp. Mijn interesse en expertise binnen dit vakgebied zijn tijdens deze opleiding sterk gegroeid. 

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om een hapje te eten in de stad en tijd door te brengen met mijn familie en vrienden. Verder ben ik druk met het volgen van een thuisstudie: Bierbrevet. Naast mijn werkzaamheden bij Green People Recruitment werk ik namelijk samen met mijn vader aan het opzetten van onze eigen bierbrouwerij, genaamd Kloosterbrouwerij Steyl. 

Hoe ben je bij Green People Recruitment terecht gekomen? 
Zij hebben mij benaderd. Dit kwam goed uit, want ik was onzeker over wat ik wilde doen na mijn afstuderen, naast mijn werk bij Kloosterbrouwerij Steyl. Aangezien ik nu werkzaam ben als Recruiter Food bij Green People Recruitment, krijg ik de kans om de voedselmarkt grondig te verkennen. Hierdoor kan ik niet alleen mijn kennis van de voedselindustrie benutten, maar blijf ik ook actief betrokken bij deze sector. 

Wat waren je verwachtingen voordat je als recruiter begon en in hoeverre zijn die verwachtingen uitgekomen? 
Ik was niet helemaal zeker wat ik kon verwachten, omdat het een andere richting is dan wat ik heb geleerd tijdens mijn opleiding Food Innovation. Toch zijn er hier en daar ook overeenkomsten te vinden. 

Kun je enkele uitdagingen benoemen die je in de eerste weken hebt ervaren en hoe ben je hiermee omgegaan? 
In het begin was het een uitdaging om vertrouwd te raken met de systemen waarmee gewerkt wordt. Ook zaken zoals het voeren van een intakegesprek of het schrijven van een voorstel kunnen in het begin spannend zijn. Gelukkig heb ik gemerkt dat na verloop van tijd alles soepeler verloopt en het vertrouwen geleidelijk toeneemt. 

Waar ben je het meest trots op? 
Met grote tevredenheid kijk ik terug op mijn besluit om direct na mijn studie de uitdaging aan te gaan in de werving- en selectiesector. Verder ben ik uiteraard ook trots op de onderneming waarvoor aan de weg getimmerd wordt. Dit resulteert in goed gevulde dagen, waarin ik mijn kennis en vaardigheden in de praktijk kan toepassen op verschillende fronten, en waar ik constant de mogelijkheid krijg om nieuwe dingen te leren. 

Het ritme dat het werkleven met zich meebrengt, gaat me goed af en aangezien ik een mensenmens ben zit ik hier goed op mijn plek. Je bent namelijk dagelijks veel in contact met collega’s, klanten en opdrachtgevers.  

En, alhoewel niet elke collega het toe zal geven, ben ik stiekem trots op het feit dat ik ze af en toe aan het lachen krijg met mijn soms ietwat flauwe grappen!

Heb je tips voor andere nieuwkomers in de wereld van recruitment? 
Neem de tijd en geef jezelf de ruimte om alles te verkennen! Onthoud ook dat al je collega's hun eigen werkstijl hebben. Het is van groot belang om je eigen stijl te ontdekken, die past bij je als persoon. Dus, blijf vooral trouw aan jezelf! 

Als je een top 3 zou moeten maken van de vrijdagmiddag lunches welke zijn dat dan?
Dit is misschien wel de moeilijkste vraag om te beantwoorden, omdat zowel wij als Agrolingua en Recruitment Campus (om de beurt) elke week de handen uit de mouwen steken in de keuken om samen te kunnen genieten van een gezamenlijke lunch. In de top 3 staat zeker het broodje hamburger van afgelopen vrijdag, maar ook verdienen de pastasalade met gerookte kip en de krokante kip wraps met honing-mosterdsaus zeker een plekje in deze ranglijst.  

 

Ook werken bij Green People Recruitment? Klik dan hier voor onze vacatures.

Green People Recruitment B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.