Inloggen
Nieuws

Er zijn toch banen genoeg?!

Sinds mei dit jaar ben ik, Mieke Peijnenburg, werkzaam bij Green People Recruitment als consultant veehouderij. Met een achtergrond als vertegenwoordiger in de buitendienst in de varkenshouderij heb ik veel verschillende soorten bedrijven van binnen mogen zien, zowel in de primaire sector als in de periferie. Met de kennis en ervaring die ik hier op heb gedaan probeer ik nu voor bedrijven en kandidaten de perfecte match te vinden. Opmerkingen die ik vaak hoor: “Er zijn toch banen genoeg?!” of “Als je wil werken dan heb je zo iets gevonden?”. In theorie zullen de mensen die dit zeggen en denken ook wel gelijk hebben. Maar als je voor het eerst gaat solliciteren, of een stap wilt gaan maken en echt je droombaan zoekt, kan het best even duren voor je die ene perfecte functie vindt. 

Om gerichter te zoeken naar functies en gerichter te solliciteren is het belangrijk goed te weten wat je echt graag wilt en wat je goed kan. Naast een duidelijk onderscheid in de diersectoren onderscheiden we in de veehouderij banen al snel tussen commercieel en niet- commercieel. Wil je een commerciële baan dan is er nog onderscheid tussen buiten- en binnendienst functies. Een niet commerciële functie is vaak ondersteunend, adviserend of onderzoekgericht. Bij het zoeken van jouw droombaan is het dus belangrijk om hier al snel een onderscheid in te maken. Hoe weet je nu wat het beste bij jou past, of waar jouw toekomst ligt? Als recruiters en consultants proberen wij tijdens een kennismakingsgesprek een duidelijk beeld te krijgen van wat heb beste bij jou past, wat jouw ambities zijn, wat je al goed kan of waar er uitdagingen liggen. Wil je zelf al eens wat meer nadenken over wat goed bij jou past? 

Hieronder noemen we een aantal verschillende opties van vacatures en de karaktereigenschappen die bij deze functies passen (Let op: dit is nooit volledig en sommige karaktereigenschappen kunnen van toepassing zijn op meerdere functies). 

Weet je niet goed wat bij jou past, of ben je op zoek naar een nieuwe baan?  
Neem dan contact met ons op


Commercieel buitendienst: Een commerciële buitendienst functie is gerelateerd aan het verkopen van een product of diensten. 
Karaktereigenschappen: Extravert, commercieel, doorzettingsvermogen, flexibel, zelfstandig, stressbestendig, pro-actief.

Commercieel binnendienst: Als commercieel binnendienst medewerker ben je ondersteunend aan een buitendienst. Je helpt met het verkopen van producten of diensten telefonisch of via de email, neemt orders aan van klanten en bent bereikbaar bij problemen. Denk hierbij aan medewerkers van adviesbureaus, binnendienstmedewerkers bij bijvoorbeeld voerleveranciers of genetica bedrijven.
Karaktereigenschappen: Klantgericht, sociaal en communicatief sterk, organisatorisch en administratief sterk, teamplayer, projectmatig werken. 

Niet commercieel buitendienst: Er zijn ook buitendienst functies die minder of niet commercieel zijn. Je komt dan om advies te geven, samen met een commerciële collega of met een ander bedrijf. Deze functies zijn minder vaak beschikbaar.
Karaktereigenschappen: Technisch sterk, diepgaande kennis van een specifiek onderwerp of diercategorie, communicatief vaardig, zelfverzekerd. 

Niet commercieel binnendienst: Er is een heel scala aan niet commerciële binnendienst functies. Denk hierbij aan administratieve functies maar ook bijvoorbeeld aan kwaliteit functies, adviseurs, planners, HR en andere management functies. 
Karaktereigenschappen: Omdat er zoveel verschillende soorten binnendienstfuncties zijn, kunnen we hier erg veel karaktereigenschappen neerzetten. Administratief sterk, sociaal, teamplayer, cijfermatig werken, projectmatig werken enz. 

Green People Recruitment B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.