Inloggen
Info

Balans tussen op kantoor en thuis werken; Hybride werken

We vragen het steeds vaker tijdens het contact met onze klanten en kandidaten: ‘Hoe is het bij jullie geregeld met thuiswerken?’. Inmiddels hebben we daar al heel wat uiteenlopende antwoorden op gekregen. Voor wie nieuwsgierig is naar hoe het bij Green People Recruitment geregeld is; wij werken 50/50 op kantoor en thuis. Middels een planning in Excel met de toepasselijke naam ‘WieWerktWaar’ stemmen we op elkaar af dat er maximaal 4 personen in onze kantoortuin zijn.

Gemiddeld werken onze fulltimers 3 dagen op kantoor en 2 dagen thuis. Persoonlijk vind ik dit een fijne afwisseling. Een goed voorbeeld van een hybride werkweek. Thuis kan ik mij beter focussen zonder afgeleid te worden, maar ik mis wel de directe communicatie en sparringmogelijkheden met collega’s. Daarom vind ik het prettig om na één dag thuis te werken weer 1 of 2 dagen op kantoor te werken. In ons werk is die afwisseling belangrijk. Aan de ene kant zorgt het voor meer concentratie bij het werven en zoeken naar de juiste kandidaten en aan de andere kant kan ik de gevonden high-potentials persoonlijk doornemen met mijn collega’s.

Bovenstaande geldt uiteraard puur voor onze organisatie en persoonlijk ben ik tevreden met deze afwisseling. Maar er zijn genoeg bedrijven waar iedereen weer op kantoor werkt (met name productiebedrijven) óf waar mensen tot minstens het einde van het jaar thuis moeten blijven werken, zoals sommige adviesbureaus. Maar hoe zorg je er nu voor dat de behoeften van de medewerkers in lijn liggen met een (hybride) thuiswerkbeleid? Belangrijk is om te achterhalen wat precies de beweegredenen van medewerkers zijn om thuis te werken en voor welke zaken zij juist het liefste naar kantoor willen komen. Het kan namelijk goed zijn dat een medewerker thuis eerder afgeleid wordt dan op kantoor. Daarvoor zijn er inmiddels genoeg ‘ervaringsdeskundigen’ die vele thuiswerktips top 10 lijstjes hebben opgesteld.

Wij blijven in ieder geval minstens tot het einde van het jaar onze hybride werkweek behouden, maar zijn uiteraard thuis óf op kantoor bereikbaar. Wil je dat wij graag eens meedenken met jouw organisatie of team wat nu het beste thuiswerkbeleid is? Neem dan eens contact met ons op. Vanuit welke werkplek dan ook: Werk ze! 

23 september 2020 / door Perrin Aarts

Green People RecruitmentHeadhunters in Agri & Food,  bemiddelt tussen mens en organisatie in de food, agrotechniek, tuinbouw en veehouderij. Wij zijn dé matchmaker voor nationale en internationale ondernemingen in de Agribusiness, Food en Industrie.  Executive Search, Recruitment, Werving & Selectie van mbo-, hbo- of academische functies.