agf
Inloggen

Dutch Food Week 2023

Van 7 t/m 14 oktober vindt de Dutch Food Week plaats. Met dit evenement staan we in heel Nederland met elkaar stil bij ons voedsel. De Dutch Food Week gaat om de positieve kracht van ons voedsel waarbij gezondheid, duurzaamheid en goed leven centraal staan. De partners van de Dutch Food Week delen tijdens deze week hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Het thema van dit jaar luidt: 'Weet wat je eet'. De Dutch Food Week is voor iedereen met belangstelling voor voedsel en voedselproductie, voor zowel de professional als de consument.

De opening van de Dutch Food Week vindt plaats op vrijdagmiddag 6 oktober op de markt rondom de Eusebius Kerk in Arnhem. Daarna volgen er een week lang activiteiten door heel Nederland. Zo ook in Venlo bij onze partner Brightlands Campus Green Port Venlo. Van 9 t/m 12 oktober organiseren zij de volgende activiteiten:

  • Inloop Insecten Café (dinsdag 10 oktober) 

Insect Valley Europe brengt via het Inloop Insecten Café geïnteresseerden bij elkaar en wordt er geprobeerd om partijen uit de hele keten, van een leverancier van insectenvoer, stallenbouwer en insectenkweker tot aan de voer- en voedselproducent, bij elkaar te brengen in zogenaamde insectencirkels.

  • AI-inspiratiesessie (woensdag 11 oktober) 

Tijdens de inspiratiesessie leer je meer over AI-ontwikkelingen, Concrete AI business cases en de impact hiervan op bedrijven en het studieprogramma Brightlands AI Academy. Daarnaast krijg je meer informatie over subsidies en de prijsopbouw. 

  • Open Coffee Niederrhein (woensdag 11 oktober) 

Maak kennis met Duitse en Nederlandse bedrijven actief in onder andere recycling, future farming, recruitment en logistiek. Ga met elkaar in gesprek en ontdek nieuwe kansen en mogelijkheden tijdens de Open Coffee Niederrhein. 

  • Kids College: SLab (woensdag 11 oktober)

Tijdens de Dutch Food Week presenteert Kokkerelli: het SLab! Het SLab, ofwel smaaklab, is ontwikkeld in samenwerking met kinderen om hen op ene leuke en interessante manier bezig te laten zijn met gezonde voeding. 

  • Nationale Food Quiz (woensdag 11 oktober)

Maak je klaar om je tanden te zetten in een assortiment van vragen over onze voeding! Test met je team je kennis en laat je verrassen door de wetenschap achter ons eten tijdens de Nationale Food Quiz. 

  • Slotsymposium 'Waarde van Limburgs fruit' (donderdag 12 oktober)

Voeding en gezondheid staan steeds meer in de belangstelling. Maar weten we wat we eten? En hoe beïnvloedt dat onze gezondheid? Universiteit Hasselt en Universiteit Maastricht hebben via het project ‘Waarde van Limburgs Fruit’ nieuwe inzichten ontwikkeld rondom inhoudsstoffen in Limburgs fruit (appels, peren, druiven en aardbeien), de effecten van de teelt hierop en gezondheidswaarde voor de consument. Benieuwd naar de resultaten? Kom dan naar het Slotsymposium. 

  • AGF Marketing event (donderdag 12 oktober)

Het thema van dit evenement is 'Inspiratie voor digitale transformatie en AI binnen de AGF-sector'. Tijdens dit evenement staat de vraag centraal hoe de digitale transformatie en met name AI de AGF-sector momenteel en in de toekomst zal beïnvloeden. Zowel experts uit de sector als daarbuiten zullen hun inzichten en visie delen.

Kijk voor meer informatie over en het aanmelden voor de activiteiten op: 

Brightlands Dutch Food Week

 

Niet alleen bij Brightlands, maar door heel Nederland vinden er tijdens deze week activiteiten plaats. Kijk voor meer informatie en alle activiteiten rondom de Dutch Food Week op:

Dutch Food Week 2023

 

Dutch Food Week 2023
Bron: DutchFoodWeek

Green People Recruitment B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.