Kandidaten die bij jouw organisatie passen!
Inloggen

Onze Food kandidaten

Kandidaat 1: Sales / Purchasing Director Food

Geslacht: Vrouw Leeftijd: 40-50
Opleiding: International Marketing Management Vakgebied: Sales / Purchase Management

Deze dame staat stevig in haar schoenen. Met een ervaring van ruim 20 jaar bij dezelfde werkgever, heeft ze vele afdelingen van die organisatie doorlopen. Qua sales was ze verantwoordelijk voor internationale export. Aan hen verkocht ze alles wat food gerelateerd was. Tevens heeft ze ervaring aan de inkoopzijde, waarbij ze droge goederen inkocht bij producenten in zowel binnen- als buitenland. Een belangrijk aspect hierbij was voedselveiligheid, waardoor ze de nodige kennis heeft van audits en certificeringen. Op het gebied van leidinggeven heeft ze verschillende teams en disciplines aangestuurd. In haar laatste rol stuurde ze ca. 25-35 personen aan. Als leidinggevende staat ze graag tussen de mensen. Zo blijft ze op de hoogte wat er speelt, Verder is ze benaderbaar, eerlijk, rechtdoorzee en vasthoudend.

Meer weten over deze interessante kandidaat? Mail naar info@greenpeoplerecruitment.com onder vermelding van referentienummer: CGR22035.

Kandidaat 2: Startend Laborant / Technoloog

Geslacht: Man     Leeftijd: 25-30
Opleiding: WUR Biobased Scienses & Technology Vakgebied: Lab / Technolgie

Deze kandidaat is tijdens zijn Hbo-studie chemie in aanraking gekomen met de foodwereld. Met name het onderdeel natuurlijke grondstoffen binnen de chemie spreken hem aan. Vanuit die interesse is hij dieper in de foodindustrie gedoken en aan de Wageningen Universiteit begonnen met een studie Biobased Sciences. Zijn taak is om vanuit zijn academische kennis praktische oplossingen te bedenken over hoe bijvoorbeeld enzymen het beste verwerkt kunnen worden. Verder is hij bekend met spectrofotometrische analyses (HPLC), titrimetrische, rheometrische en uiteraard enzymatische analyses. Vanuit zijn stages is hij gewend om 50% praktisch en 50% administratief bezig te zijn. Hij is verder een communicatieve jongeman die ook goed in teamverband kan werken. 

Meer weten over deze interessante kandidaat? Mail naar info@greenpeoplerecruitment.com onder vermelding van referentienummer: CGRPA22182.

Kandidaat 3: Teamleider Planning

Geslacht: Man Leeftijd: 35-40
Opleiding: AOC Limburg Vakgebied: Planning en management

Deze kandidaat heeft langdurige ervaring in aansturen van personeelsplanning (150FTE) van een internationaal bedrijf. Hij is ook verantwoordelijk voor budgetplanning, alle vollegrondsprojecten en voor de vakantiewerkers en studenten (80) en het wagenpark. Deze people manager zoekt een nieuwe uitdaging met diversiteit, waar hij in het diepe gegooid mag worden. Hij is rustig, oprecht communicatief sterk.

Meer weten over deze interessante kandidaat? Mail naar info@greenpeoplerecruitment.com onder vermelding van referentienummer: CGRVv22455.

Kandidaat 4: Hoofd Technische Dienst

Geslacht: Man Leeftijd: 55-60
Opleiding: MTS WTB + vele trainingen Vakgebied: Technische ontwikkelingen

Deze kandidaat heeft altijd in de zuivelsector gewerkt en heeft 15 jaar werkervaring als Hoofd Technische Dienst / Hoofd Productie. Hierdoor is hij doorgegroeid naar Hoofd Technische Ontwikkelingen en heeft hij een hele nieuwe fabriek gebouwd. Door een goed resultaat te hebben neergezet heeft een ander groot bedrijf hem gevraagd ook voor hen een nieuwe fabriek te gaan inrichten. Dit project is ondertussen ook succesvol afgerond en nu is deze energieke aanpakker op zoek naar een nieuwe uitdaging of een groot project. Hij kan zorgen dat zaken georganiseerd en geregeld worden, vindt het leuk om team te bouwen en kan out-of-the-box denken.

Meer weten over deze interessante kandidaat? Mail naar info@greenpeoplerecruitment.com onder vermelding van referentienummer: CGRV22312.

Kandidaat 6: Teamleider Customer Service

Geslacht: Man Leeftijd: 45-50
Opleiding: MEAO Vakgebied: Binnendienst / Customer Service

Deze kandidaat kreeg vroeg in zijn carrière al met de dynamiek van de food industrie te maken. Dit heeft hem geholpen doortastend te worden en overzichtelijk te werk te gaan. Vanuit zijn rol pakte hij structureel vraagstukken op. Zowel gericht op processen als de mensen in zijn team. Het vertrouwen van zijn team wekt hij telkens door de dialoog aan te gaan en te zien waar hij op korte termijn persoonlijke successen kan creëren. In zijn huidige rol werkt hij zo’n 40% van de tijd mee. Zo vormt hij namelijk beter een helicopterview. Hij gaat te werk door de bedrijfsdoelstelling goed voor ogen te krijgen en daar naartoe te werken. Daarbij past hij zijn people skills en automatisering kennis toe. Deze kandidaat is een eerlijke, direct, gepassioneerde en oplossingsgerichte kerel. Hij denkt logisch na en steekt daarnaast graag de handen uit de mouwen. Zijn passie voor de binnendienst zorgt ervoor dat zijn ambitie is deze afdeling naar een hoger plan te tillen en niet zozeer hoger in de boom te klimmen. 

Meer weten over deze interessante kandidaat? Mail naar info@greenpeoplerecruitment.com onder vermelding van referentienummer: CGRPA22412.