Header GTL Europe
Inloggen

In dit interview met directeur PAUL SMITS lees je meer over GTL EUROPE.

'WIJ ZIJN ADVISEURS EN ENGINEERS'

Wist je dat champignons een van de meest veelzijdige en voedzame voedingsmiddelen ter wereld zijn? GTL Europe: “Wij zijn dé adviseur en engineer voor de internationale champignon- en composteringssector.”

EVEN VOOR DE HELDERHEID. WAT DOET GTL EUROPE?

“GTL Europe ontwerpt en vervaardigt structuren, installaties, machines, oogstsystemen en controlesystemen voor composteerbedrijven en champignonkwekerijen over de hele wereld. Alles wordt in Venlo geproduceerd en van hieruit over de hele wereld verscheept en ter plaatse geassembleerd of geïnstalleerd.”

HOE ZIT HET MET JULLIE AMBITIENIVEAU?

“We zijn een goed winstgevend bedrijf met de ambitie om de komende jaren door te groeien. De signalen staan op groen om onze activiteiten uit te breiden. We realiseren projecten over de hele wereld en het automatiseren en optimaliseren van oogst systemen is een belangrijke groeimarkt met een enorm groeipotentieel.”

WELKE KANSEN LIGGEN ER OM TE GROEIEN?

“We hebben internationaal een marktaandeel van 40 %. We hebben de praktische en innovatieve oplossingen voor de markt. We zijn een internationaal opererend familiebedrijf, met een informele sfeer, korte communicatielijnen en een team van 130 enthousiaste collega’s juist die maken het verschil. Groeikansen liggen er in het automatiseren van alle oogst activiteiten. Door de toenemende schaarste van personeel is dit een belangrijke factor voor toekomstige groei.”

HOE MAKEN JULLIE HET VERSCHIL?

“Meer dan 50 jaar fabricage-ervaring garandeert dat onze machines uitblinken wat betreft kwaliteit en levensduur. Onze machines en systemen zijn leverbaar voor alle fasen van het composteringsproces en de champignonteelt, in vrijwel elke denkbare configuratie. Ze zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke (proces)eisen van onze klanten, gebaseerd op een uitgebreide technische kennis.”

 

'WIJ HEBBEN EEN UITSTEKENDE REPUTATIE IN DE WERELD VAN COMPOSTBEREIDING EN CHAMPIGNONTEELT’

 

JIJ WERKT NU EEN JAAR BIJ GTL EUROPE. WAAROM KOOS JIJ VOOR DEZE UITDAGING?

“Ik zag een degelijke organisatie met hoogwaardige oplossingen en gedreven medewerkers. Mijn toegevoegde waarde is mijn kennis en internationale ervaring. De visie en strategie verder uit te werken en ambitieuze mensen de mogelijkheid te geven zich verder te ontwikkelen, dat trok me aan. Als je wilt, kan en mag je er zelf iets van maken. Daarbij is er veel vrijheid en kun je zelf veel invloed uitoefenen.”

HOE STIMULEREN JULLIE DE PERSOONLIJKE GROEI EN ONTWIKKELING VAN MEDEWERKERS?

“GTL Europe vindt het belangrijk dat medewerkers in zichzelf investeren, daarom hebben we opleidingsfaciliteiten, maar je moet wel zelf initiatief tonen. Overigens hoeft groei niet alleen omhoog te zijn, dat kan net zo goed zijwaarts, waardoor je kennis en ervaring breder worden. Er zijn zoveel leuke dingen te doen.”

HOE KENMERK JIJ DE SFEER?

“We hebben een enorme drive en ambitie. We kunnen open en op gelijkwaardig niveau sparren, wat betekent dat er ruimte is om tegengas te geven. De sfeer is prettig, informeel en beslissingen worden snel genomen. Je kunt hier echt impact hebben, en dat maakt het werk ontzettend leuk.”

 

Ben je geïnteresseerd in een carrière bij GTL Europe? Er staat een vacature open voor een Project Manager.

 

Meer over GTL Europe, klik hier!

 

Green People Recruitment B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.