Hoe je meer haalt uit je salarisonderhandeling

De salarisonderhandeling komt niet elk jaar voor dus is het van groot belang je hier goed op voor te bereiden. Onderhandelen is niet verplicht, maar als je wat meer wilt verdienen is dit wel aanbevolen. Gemiddeld gaan de helft van de mannen niet akkoord met het eerste bod, voor vrouwen ligt dit percentage wat lager. Deze week geven wij je wat tips om goed voorbereid de onderhandeling in te gaan!


Huiswerk
Het klinkt heel simpel maar het komt toch vaak voor dat kandidaten geen helder beeld hebben wat hun kwaliteiten waard zijn. Ervaring, opleiding maar ook vrijwilligerswerk of bestuurstaken hebben hier allemaal invloed op. Je kunt vrienden en kennis uit je netwerk vragen in een zelfde soort functie en met vergelijkbare ervaring. Mocht dit niet mogelijk zijn dan zijn er ook talloze websites als ‘loonwijzer’ waar je kunt zien wat je ongeveer waard bent.


Houdt rekening met onderhandelingsruimte
Wanneer je zelf een openingsbod geeft, zet dan altijd iets hoger in dan het bedrag dat je graag zou willen verdienen. Een marge van 10 tot 15% is hier gebruikelijk omdat, vooral mannelijke onderhandelaars, vaak niet akkoord gaan met een openingsbod. Doet je werkgever het openingsbod, ga er dan ook vanuit dat er ruimte is voor onderhandeling (tenzij dit in de vacature genoemd is).
Heb je om een salarisverhoging gevraagd bij je huidige werkgever? Beargumenteer dan je salarisverhoging door aan te tonen waarom je huidige loon niet in verhouding staat met de omzet die jij genereert. Een verzoek om salarisverhoging hoeft ook niet geïnterpreteerd te worden als brutaal; sterker nog, werkgevers kunnen er soms ook dankbaar voor zijn. Door je zorgen uit te spreken en om compensatie te vragen geef jij het signaal af dat jij een toekomst ziet bij je huidige werkgever en niet zomaar rond gaat kijken bij concurrenten.


Secundaire voorwaarden
Je salaris is belangrijk, maar vergeet niet dat goede secundaire arbeidsvoorwaarden je lasten ook aanzienlijk kunnen verlagen. Zo kun je bijvoorbeeld onderhandelen over het wel of niet krijgen van een leaseauto, laptop, telefoon en over en bonusregeling.

Inschrijven als kandidaat

Ben jij op zoek naar een leuke baan binnen een van onze sectoren? Schrijf je dan nu in, zodat wij voor jou op zoek kunnen naar een passende baan!


Direct inschrijven  Volg ons op LinkedIn 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief 

Interesse?

Wil jij samenwerken met Green People Recruitment? Bekijk onze diensten of neem contact met ons op!

Meest recente vacatures
inWeert
inOmgeving Venlo/Roermond
inOmgeving Den Bosch
Alle vacatures
Contact
Groethofstraat 111
5916 PA Venlo
077-3557245

info@greenpeoplerecruitment.com

Volg ons

certificate
OTYS Recruiting Technology
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.